Zoete Amandelolie – Biologisch, Koudgeperst

De werking van amandelolie De amandelboom stamt oorspronkelijk uit het westelijke deel van Centraal-Azië. Vanuit Perzië is de amandelboom via Egypte in Griekenland terechtgekomen en dankzij de Romeinen door het hele Middellandse Zeegebied verspreid. De huidverzorgende eigenschappen van amandelolie waren toen al bekend en de oude Grieken en Romeinen gebruikten het ook als schoonheidsproduct. Amandelolie […]

Zwarte Komijnolie (Biologisch & Koudgeperst) – Najel

Zwarte komijnolie werd al gebruikt in het oude Egypte, onder andere door de om haar schoonheid bekende Cleopatra. Zij gebruikte deze olie voor haar huid en haar. Gebruik de olie na het reinigen van de huid op de gewenste plekjes en ervaar de kracht van zwarte komijnolie! € 14.99 Naar de website

Zink Oxide (Non-Nano, Ongecoat)

Wat is zinkoxide precies? Zinkoxide is een natuurlijk product (geoxideerde zink) dat veel wordt gebruikt in zonnebrandcrèmes of dagcrèmes met een beschermingsfactor, omdat het van nature beschermt tegen de zon. De meeste fabrikanten gebruiken echter zinkoxide die zo sterk verfijnd is (tot nano-deeltjes), dat het via de huid in het bloed terecht kan komen, wat […]

Zoete Amandelolie (Koudgeperst)

De werking van amandelolie De amandelboom stamt oorspronkelijk uit het westelijke deel van Centraal-Azië. Vanuit Perzië is de amandelboom via Egypte in Griekenland terechtgekomen en dankzij de Romeinen door het hele Middellandse Zeegebied verspreid. De huidondersteunende eigenschappen van amandelolie waren toen al bekend en de oude Grieken en Romeinen gebruikten het ook als schoonheidsproduct. Amandelolie […]

Vloeibare Castille Zeep

Castille Zeep – het veelzijdige basisingrediënt Castille zeep komt oorspronkelijk uit Syrië, waar de makers van Aleppo-zeep al vele eeuwen geleden ontdekten hoe ze olijfolie in zeep konden veranderen. Een fantastisch en 100% natuurlijk product, dat op talloze manieren te gebruiken is: van handzeep tot wasmiddel en van shampoo tot tandpasta. Eigenlijk vreemd dus dat […]

Teunisbloemolie (Koudgeperst)

De werking van de teunisbloem De teunisbloem komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en werd door de Indianen door de bijzondere werking veel gebruikt. De goudkleurige olie uit de zaden van de teunisbloem heeft een uniek gehalte aan essentiële onverzadigde vetzuren, met name gamma-linoleenzuur. Gamma-linoleenzuur heeft een sterk zuiverende en ondersteunende werking en is ideaal bij puistjes en […]

Witch Hazel (op Alcohol Basis)

Witch hazel – de heilige boom van de Indianen De toverhazelaar (witch hazel) werd eeuwen lang gebruikt door de Indianen. De bloemen van deze boom bloeien in de winter, iets dat natuurlijk vreemd is en door de Indianen als aanwijzing werd gezien dat er iets bijzonders aan de hand was met deze boom. Ze ontdekten […]

Witch Hazel (Zonder Alcohol)

Witch hazel – de heilige boom van de Indianen De toverhazelaar (witch hazel) werd eeuwen lang gebruikt door de Indianen. De bloemen van deze boom bloeien in de winter, iets dat natuurlijk vreemd is en door de Indianen als aanwijzing werd gezien dat er iets bijzonders aan de hand was met deze boom. Ze ontdekten […]

Witte Klei Poeder

Haal het spa gevoel in huis met witte klei In de oudheid werd witte klei al gebruikt en was de bijzondere en werking op de huid bekend. Witte klei bevordert de doorbloeding van je huid en de aanwezige fytonutriënten (waaronder de mineralen silicium en aluminiumsilicaat) beschermen je huid. De meeste kleisoorten absorberen ook olie en […]