Beauty
Je leest nu dit:

Wat is een Loofah spons?

0
Blog

Wat is een Loofah spons?

Loofah spons

Een Loofah spons is een populaire doucheaccessoires die wordt gebruikt voor het schoonmaken en scrubben van je huid. Veel mensen denken dat de spons gemaakt is van gedroogd koraal, dit denken ze omdat het erg grove is. In werkelijkheid word de spons gemaakt van de Loofah plant, deze wordt ook wel de sponskomkommer genoemd. Een Loofah spons is duurzaam, goed voor het milieu en het is ook nog eens biologisch afbreekbaar. Het is een duurzame vervanger voor je washandjes en synthetische sponzen. Het is een erg fijne spons, maar er moet wel goed mee om worden gegaan. Want de spons kan juist ook een drager van bacteriën worden als je het niet goed schoonmaakt. Het kan ook de huid, wat al gevoelig is, verder beschadigen. Bij het lezen van deze blog kom je erachter wat je allemaal moet weten over deze douchespons.

Hoe worden Loofah sponzen gemaakt?

De planten worden in tropische en subtropische klimaten gekweekt. Voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak werd er veel in Japen gekweekt en geïmporteerd. Momenteel wordt er ook veel in andere landen gekweekt. Nadat de plant bloeit, neem de bloem een lange vorm aan, het lijkt dan erg veel op een reusachtige komkommer of courgette. Vervolgens worden de kalebassen, zo worden ze genoemd, geoogst en moeten ze tot wel zes maanden drogen. Als de kalebassen volledig zijn uitgedroogd, worden in water gedrenkt, gepeld en de zaden worden verwijderd. Op het moment dat ze helemaal droog zijn kunnen ze op allerlei manieren gevormd of gesneden. De meeste mensen vormen het tot het eruit ziet als een spons.

Lees tip:  Manieren waarop je een dameslegging kunt dragen

Hoe gebruik je een Loofah spons?

Als eerst is het goed om te weten wat de voordelen van de spons zijn.

  • Het verwijdert dode huidcellen, omdat de spons uit stevige vezels bestaat is deze ideaal om je huid mee te scrubben om zo dode huidcellen te verwijderen.
  • Milieuvriendelijk, de spons bestaat uit 100% natuurlijk materiaal en het is ook nog eens biologisch afbreekbaar.
  • Zorgt voor een betere doorbloeding, het scrubben zorgt voor een betere doorbloeding en een zachte glanzende huid.

De Loofah spons is het beste te gebruiken onder de douche, omdat je huid dan vochtig is. Het is verstandig om de lap van tevoren goed uit te spoelen, hierdoor spoel je oude huidcellen en bacteriën weg. Vervolgens maak je zachte rustige bewegingen over je huid, het is geschikt voor elk huidtype. Als je wilt kun je wat natuurlijke douchegel gebruiken. Na gebruik kan je de spons uitwringen en is het verstandig om het te steriliseren, hierdoor hopen er geen bacteriën op en blijft het schoon. Om de spons te steriliseren kook je het in een hete pan met water.

Wat zijn de risico’s bij het gebruik van een loofah spons?

Zo als net als is verteld, kunnen dode huidcellen zorgen voor een ophoping van bacteriën. Dit kun je als snel voorkomen door de spons regelmatig goed schoon te maken. Het is niet verstandig om je huid te vaak te scrubben, omdat je huid dan niet goed kan herstellen. Over het algemeen brengt het dus weinig risico’s met zich mee en zorgt het voor een betere huid en een beter milieu.

Lees tip:  Mooie werkkleding kopen en bedrukken?

Winkel