Beauty
Je leest nu dit:

De 5 beste manieren om haaruitval tegen te gaan

0
Blog

De 5 beste manieren om haaruitval tegen te gaan

haaruitval tegen gaan

Veel vrouwen hebben er last van en ondervinden veel hinder van dit verschijnsel. Ongewenst haarverlies. Gaat het om normale hoeveelheden, dan is dit gezond en is er niets aan de hand. Zijn het echter hele bossen, dan kunnen er diverse oorzaken en remedies zijn om haaruitval tegen te gaan. Hieronder zullen wij de 5 beste manieren om haaruitval tegen te gaan benoemen.

Extra tip: heb je last van haaruitval? Dit beste haaruitval middel is als beste uit de test gekomen en helpt om haaruitval tegen te gaan.

1. De pil

Bij het gebruik of verandering van de anticonceptiepil kunnen diverse bijwerkingen horen, waaronder haaruitval. Stap je over op een andere pil of ben je plots gestopt, dan is de kans aanwezig dat je last krijgt van haaruitval. In beide gevallen kun je advies inwinnen bij je huisarts als de haaruitval niet vanzelf stopt.

2. Fysieke of emotionele stress

Fysieke of emotionele stress kan ervoor zorgen dat je haar uitvalt. Net als bij de anticonceptiepil verloopt de groei van je haar in fases. Worden die fases onderbroken, dan is de cyclus in de war en heeft deze cyclus tijd nodig om te herstellen. Probeer te zorgen voor voldoende rust en gezonde voeding om je lichaam en ook je haarcyclus weer de kans te geven zich te herstellen.

3. Leeftijd

Oudere vrouwen krijgen vaak dunner haar en hebben veel last van haarverlies. Een wetenschappelijke oorzaak hiervoor is nog niet gevonden. Naast enkele homeopathische middelen of shampoos die proberen de haaruitval tegen te gaan, is er helaas weinig aan te doen, behalve je kapsel zo vormen dat het dunnere haar minder opvalt.

Lees tip:  welke shampoo kan je gebruiken voor een droge hoofdhuid?

4. Veel afvallen

Snel veel kilo’s verliezen kan je haarcyclus verstoren, waardoor je last krijgt van haaruitval. Doordat het lichaam wellicht minder vitamines en mineralen als gewoonlijk binnen krijgt, is de kans aanwezig dat je hier last van krijgt. Als je gewicht en eetpatroon weer stabiel zijn, zal de haarcyclus zich meestal binnen een halfjaar weer zelf herstellen.

5. Eiwittekort

Bij een eiwittekort kan haaruitval één van de eerste symptomen zijn. De beste remedie is om dit tekort spoedig aan te vullen door bijvoorbeeld eieren, vlees en (vette) vis te eten. Als de eiwitten weer in balans zijn, zal het haarverlies vanzelf verminderen.