Beauty
Je leest nu dit:

Hier moet je op letten bij het kopen van babykleding

0
Blog

Hier moet je op letten bij het kopen van babykleding

Hier moet je op letten bij het kopen van babykleding

De eerste kleding voor je baby kun je al aanschaffen tijdens je zwangerschap. Je kunt er natuurlijk lekker op uit, maar als je hier geen zin in hebt kun je tegenwoordig net zo makkelijk babykleding kopen online. Het is belangrijk dat deze kleding comfortabel zit en bij voorkeur gemaakt is van natuurlijke materialen. Zorg dat je in elk geval een aantal kleding sets, rompertjes en een pyjama van Name it in huis hebt. Ook kun je hippe kinderkleding kopen online, dit is net name leuk voor als je kindje iets ouder is. In de eerste periode, als je baby nog erg jong is kies dan voor kleding van zachte, rekbare stoffen, op deze manier kun je de kleding gemakkelijk aan en uittrekken. Ook is het goed om op de sluiting te letten, als je kleding koopt met een sluiting van klittenband of drukknopen hoef je de kleding niet over het hoofd van je kindje te trekken. Tot slot is het belangrijk om de kleding altijd eerst te wassen, zo voorkom je irritaties op de huid.

De maten van babykleding

Je zal merken dat je kledingkast behoorlijk zal worden gevuld met kleding die je cadeau krijgt van vrienden en familie. Als je vrienden of familie informeren naar je wensen is het aan te raden om kleding in verschillende maten te vragen. Anders zit je zometeen met heel veel setjes in dezelfde maat waar je kindje zo weer uitgegroeid is. De standaard maat voor babykleding begint bij maat 50, hier passen de meeste baby’s bij de geboorte in. Voor premature baby’s bestaan er kleinere maten, namelijk maat 44 en 48. Bij de babymaten is het zo dat de lengte van de baby gelijk is aan de maat van de baby. Een baby van 50 centimeter past dus in kledingmaat 50.

Lees tip:  Hoe kies je het juiste ondergoed uit?

Seizoensgebonden babykleding

Het seizoen waarin je baby geboren wordt heeft invloed op welke kleding je aan moet schaffen voor je baby. In de zomer zal je genoeg hebben aan rompertjes zonder mouwen. In de winter is het echter zal je baby meer hulp nodig hebben om warm te blijven, kies daarom voor rompertjes met lange mouwen. Houd ook bij het kopen van kinderkleding in grotere maten rekening met het jaargetijde waarin je kind deze kleding zal gaan dragen.

Koop wasbare kleding

Je moet er rekening mee houden dat je baby zijn of haar kleding flink vies zal gaan maken. Het is daarom belangrijk dat je babykleding goed wasbaar is. Je moet al je babykleding kunnen wassen op 60 graden. Wassen op hoge temperaturen zal namelijk essentieel zijn om alle vlekken goed te verwijderen. Bovendien spoel je met hoge temperaturen ook beter alle zeepresten en ziekmakers uit de kleding. Baby’s en mensen met een lage weerstand zijn gevoeliger voor ziektes, het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles zo hygiënisch mogelijk houdt. Tot slot is het belangrijk om niet te vergeten je babykleding altijd te wassen voor je het gebruikt. Om huidirritatie bij je baby te voorkomen is het aan te raden om gebruik te maken van een neutraal wasmiddel.

Winkel