Beauty
Je leest nu dit:

Drie handige producten voor in de thuiszorg

0
Blog

Drie handige producten voor in de thuiszorg

thuiszorg

Iemand verplegen die thuiszorg nodig heeft, is erg lastig en vereist veel fysieke kracht van de verzorger. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die het verzorgen van een mindervalide persoon een stuk gemakkelijker maken. Drie van deze producten en hun voordelen vind je hieronder.

Shampoo caps

Shampoo caps zijn een soort mutsjes met daarin een mix van shampoo en conditioner. Ze zijn te gebruiken voor bedlegerige mensen of mensen waarvan de hoofdhuid niet in contact kan komen met water. De cap wordt op het hoofd geplaatst van de zorgbehoevende persoon, waarna het product door de verzorger ingemasseerd wordt. Doordat de muts een dubbele laag bevat, worden de handen van de verzorger niet vies. Na het inmasseren, wordt er gewacht tot het product is ingetrokken. Hierna kan het haar in model worden gebracht. Shampoo caps kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld op vakantie of een lange reis zonder water beschikbaar. Shampoo caps zijn dus erg handig.

Handbeschermingsschuim

Handbeschermingsschuim is een alternatief voor wegwerphandschoenen. De schuim beschermt je handen tegen ziektekiemen, bacteriën en virussen, terwijl de huid nog wel gewoon blijft ademen. Vooral bij werk waarbij de verzorgende nog wel moet kunnen voelen, is handbeschermingsschuim echt ideaal. Het product gaat na het aanbrengen wel tot vier uur lang mee. Daarna moet er een nieuwe laag product aangebracht worden. Het product droogt je handen niet uit, zoals desinfectiemiddel. Ook voor werk zoals in een bakkerij of een schoonheidssalon is handbeschermingsschuim echt ideaal.

Wegwerpwashandjes

Wegwerpwashandjes worden veel gebruikt in de thuiszorg, maar ook in verpleegcentra en in ziekenhuizen. Elke patiënt heeft een nieuw washandje nodig, want anders kunnen er bacteriën of virussen worden overgedragen. Maar om elk washandje te wassen kost veel tijd en dit kan gevaarlijk zijn voor de verzorger en andere mensen die het washandje aanraken. Wegwerpwashandjes zijn daarom ideaal. Na een keer gebruik kun je ze weggooien. De meeste wegwerpwashandjes zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar, waardoor ze beter zijn voor het milieu. Wegwerpwashandjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder zachte en ruwe washandjes. Dit is handig, omdat de huid op verschillende plaatsen een ander soort behandeling nodig heeft.

Lees tip:  De trends op het gebied van haarstyling tools

Winkel