Beauty
Je leest nu dit:

Drie tips omtrent huisdierverzorging

0
Blog

Drie tips omtrent huisdierverzorging

Een huisdier is altijd leuk om te hebben. Of je nu voor een vogel, konijntje, kat of hond kiest maakt niet uit, het is maar net wat je zelf het leukste vindt. Een huisdier aanschaffen betekent wel een grote verantwoordelijkheid want je moet goed voor het beestje zorgen. We geven je in deze tekst drie belangrijke tips voor de verzorging van je hond. 

Ga altijd naar de dierenarts als je denkt dat de hond wat mankeert

Ook een hond kan aan bepaalde aandoeningen lijden. Het is belangrijk dat je daarom de gezondheid als baasje scherp in de gaten houdt. Als je hond ander gedrag vertoont dan normaal, ga dan altijd zo snel mogelijk met je huisdier naar de dierenarts. Deze kan bekijken wat er aan de hand is en een diagnose stellen. Hierbij kan dan een goed behandelplan gemaakt worden zodat je dier beter wordt of met de aandoening kan leren leven. 

Gebruik deze tips als je hond suikerziekte heeft

Heeft je hond de diagnose suikerziekte gekregen? Gebruik dan deze tips suikerziekte hond:

Zorg dat je een goed behandelplan krijgt en houd je daar als baasje ook aan. Dit is in het belang van de hond zodat deze goed met suikerziekte kan leven. 

Houd je hond altijd goed in de gaten zodat je de minste of geringste verandering in het gedrag opmerkt. Is er iets niet goed? Ga dan naar de dierenarts terug. 

Verzorg de vacht van je huisdier goed

Bij de verzorging van een hond hoort ook een goede vachtverzorging. Zeker bij langharige rassen dien je je hond vrijwel dagelijks te borstelen om klitten en vervilte plekken in de vacht tegen te gaan. Deze kunnen pijn doen bij de hond dus die borstel je er het beste zoveel mogelijk uit. Laat je hond reeds als puppy wennen aan een goede vachtverzorging. Dan weet je huisdier dat dit erbij hoort en zal het ook, wanneer de hond eenmaal volwassen is, weinig problemen opleveren. 

Lees tip:  Waarom heeft het menselijk lichaam quercetine en zink nodig?

De vacht van de hond wassen met hondenshampoo

Je kunt zeker ook de vacht van je hond eens wassen, wanneer deze bijvoorbeeld vies is of niet meer zo fris ruikt. Gebruik daar altijd een goede en milde hondenshampoo voor die veilig is voor je huisdier. Kies de beste hondenshampoo waaraan geen mogelijk schadelijke stoffen zijn toegevoegd en die speciaal voor dieren is ontwikkeld. Gebruik nooit shampoo voor mensen bij je hond.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.