Beauty
Je leest nu dit:

welke shampoo kan je gebruiken voor een droge hoofdhuid?

0
Blog

welke shampoo kan je gebruiken voor een droge hoofdhuid?

Welke shampoo kan je gebruiken voor droge hoofdhuid?

Last van een droge hoofdhuid? Dit is niet heel zeldzaam en dat betekent twee dingen. Het is makkelijk op te lossen en er is genoeg informatie over te vinden. Een droge hoofdhuid kan voorkomen bij mannen en bij vrouwen, alleen het komt vaker voor bij vrouwen. Dit komt omdat vrouwen hun haar vaker verven en meer haarproducten gebruiken. Dit is niet altijd goed voor de huid, en dit vind hij dan ook niet altijd fijn. Dit is op te lossen door verschillende manieren te hanteren zoals de juiste shampoo te gebruiken. Welke shampoo moet ik dan gebruiken? Dat denk je misschien, en wij geven je het antwoord. Gebruik een shampoo met natuurlijke oliën zoals olijfolie, avocado-olie etc. Dit verzorgt de droge hoofdhuid.

Wat zijn tips tegen een droge hoofdhuid?

In de bovenstaande alinea werd al een tip genoemd, gebruik de juiste shampoo. Dit is gelukkig niet de enige tip die we je kunnen geven, er zijn nog meer tips tegen een droge hoofdhuid. Een tip is: was je haar niet te vaak, te vaak wassen kan de natuurlijke beschermlaag beschadigen. Hierdoor wordt de natuurlijke vetlaag verwijderd en wordt je hoofdhuid gedroogd. Nu je weet dat je het haar niet te vaak moet wassen, is het erg aantrekkelijk om een ​​droogshampoo uit de kast te halen. Je kunt dit beter laten staan. Net als gewone shampoos kan overmatig gebruik van droge shampoos een droge hoofdhuid veroorzaken.

Tip 2: probeer hitte te vermijden. Vaak overschat je de momenten waar je hoofdhuid in contact komt met hitte, maar dit gebeurt vaker dan je denkt. Als je het haar aan het wassen bent in de douche is de meest voorkomende, maar ook het haar drogen met de föhn kan schadelijk zijn. Een te hete stand van de douche of föhn heeft negatieve gevolgen. Probeer tijdens het haren wassen de douche iets kouder te zetten, en tijdens het drogen met de föhn een standje minder warm of laat het natuurlijk drogen zonder föhn.

Lees tip:  Geld nodig voor een plastische behandeling?

Tip 3: voeding is belangrijk. Het is belangrijk om voldoende vitamine E, vitamine B en omega-3-vetzuren binnen te krijgen, omdat deze vitamines helpen de hoofdhuid gezond te houden. Deze vitamines zijn te vinden in producten als avocado, vette vis, noten en lijnzaad. Daarnaast heeft het eten van meer groenten, fruit en het drinken van meer water een positief effect op de conditie van de huid.

Wanneer heb ik een droge hoofdhuid?

Een droge hoofdhuid valt te herkennen aan een aantal kenmerken.

  • Je hebt jeuk aan je hoofd
  • Je krabt regelmatig op je hoofd
  • Je hoofdhuid is rood

Je kan ook jeuk hebben bij witte vlokken op je hoofdhuid, dit is dan hoogstwaarschijnlijk roos. Het komt van het talg op de hoofdhuid. Dit is de fijne omgeving voor gistcellen, waardoor huidcellen zich sneller kunnen delen. Hierdoor heb je overtollige huidcellen en dit zijn de witte vlokken op je hoofdhuid. Dit kan je zien als je op je kleren witte vlokjes hebt.

Zoals je leest is het belangrijk om je hoofdhuid te verzorgen, om bovenstaande klachten te voorkomen. Niemand wil de klachten beleven, maar gelukkig is het makkelijk op te lossen.

Lees ook het artikel om zelf shampoo te maken.

Winkel