Beauty
Je leest nu dit:

Gezond eten en weinig tijd om te koken. Hierbij 6 tips!

0
Blog

Gezond eten en weinig tijd om te koken. Hierbij 6 tips!

In onze drukke levensstijl kan het een uitdaging zijn om gezonde maaltijden op tafel te zetten. Steeds meer mensen vinden het een uitdaging om dagelijks gezond te eten, terwijl er zo weinig tijd is om in de keuken te staan. Het bereiden van een goede, gezonde maaltijd hoeft geen uren te kosten. Wel vraagt het om een effectieve aanpak. Wij geven je 6 tips om gezond te eten als je weinig tijd hebt om te koken.

1. Kies voor simpele recepten

Er is niets mis met simpele gerechten. Ingewikkelde recepten met tientallen ingrediënten en lange kooktijden zijn niet geschikt voor een druk leven. Zoek naar eenvoudige recepten met slechts enkele basiscomponenten. Salades, roerbakgerechten, wraps en soepen zijn geweldige opties voor snelle maaltijden. Gebruik kruiden en specerijen om smaak toe te voegen zonder te hoeven vertrouwen op complexe sauzen of marinades. Wil je naast gezond eten ook profiteren van gezonde voeding die je lichamelijke doelen ondersteunt? Dan kun je je op https://www.fuelyourbody.nl/ eens laten inspireren.

2. Maak gebruik van restjes

Restjes zijn de beste vriend van de drukke thuiskok. Als je eenmaal een maaltijd hebt bereid, maak dan meteen een extra portie voor de volgende dag. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je altijd gezonde opties bij de hand hebt. Restjes kunnen worden aangepast met nieuwe ingrediënten om ze lekker vers en toch weer anders te laten smaken.

3. Gebruik bevroren groenten en fruit

Bevroren groenten en fruit zijn handige en voedzame opties voor snelle maaltijden. Ze hebben vaak een langere houdbaarheid dan verse producten en zijn snel klaar voor gebruik. Of je nu bevroren bessen toevoegt aan je ontbijtyoghurt of een zak bevroren groenten gebruikt voor een roerbakgerecht, deze ingrediënten zijn zowel gemakkelijk als voedzaam. Heb je een dag gewoon helemaal geen tijd om te koken? Dan kun je ook genieten van een goede magnetron maaltijd met een gezonde basis.

Lees tip:  Waar rekening mee houden bij een stripper uitkiezen?

4. Investeer in handige keukenapparatuur

Enkele keukenapparaten kunnen je helpen om sneller te koken. Een slowcooker of instant pot kan maaltijden bereiden terwijl je aan het werk bent. Een blender is geweldig voor het maken van gezonde smoothies of soepen. Een goede messenset en snijplanken kunnen ook tijd besparen tijdens het voorbereiden van ingrediënten. Wanneer je keuken goed is uitgerust met de juiste apparatuur en accessoires, dan wordt het een stuk makkelijker om tijd te besparen bij het maken van gezonde maaltijden.

5. Bereid ingrediënten van tevoren voor

Een slimme tijdbesparende strategie is het voorbereiden van ingrediënten in het weekend of op een rustige avond. Heb je een momentje over? Dan is dat een goed moment om alvast iets te doen voor op de momenten waarop je het gewoon te druk hebt. Snijd groenten, kook rijst of quinoa, en marineer vlees of tofu voor later gebruik. Op drukke dagen hoef je alleen maar de voorbereide ingrediënten samen te voegen voor een snelle maaltijd.

6. Houd gezonde snacks bij de hand

Soms hebben we gewoon trek en weinig tijd om een maaltijd te bereiden. Zorg ervoor dat je altijd gezonde snacks bij de hand hebt om het hongergevoel te stillen. Noten, yoghurt, fruit en groentesnacks zijn geweldige keuzes om je energie op peil te houden tot de volgende maaltijd.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.