Beauty
Je leest nu dit:

Hoe krijg je een stralend wit gebit?

0
Blog

Hoe krijg je een stralend wit gebit?

Een stralende glimlach, wie wil dat nou niet? Het is vanzelfsprekend dat je zelfverzekerder bent als je een mooi gebit hebt. Witte tanden laten namelijk zien dat je goed voor jezelf zorgt en dat je gezond bent. Nu is het zo dat de ene persoon wittere tanden heeft dan de ander, puur van nature. Helaas kan je hier niets aan veranderen, hoe oneerlijk het ook is. Maar er zijn daarnaast een hoop andere manieren waarop je tanden geler kunnen worden. Hoe zorg je er nou voor dat dit jou niet overkomt? En als het te laat is, hoe los je het dan weer op? Daarover vind je hieronder meer.

Oorzaken

Je tanden worden donkerder, alleen al omdat je ouder wordt. Bovendien dringen kleurstoffen uit allerlei producten die wij eten voortdurend de tand binnen waardoor die nog donkerder wordt. Dan heb je ook nog aanslag van het tandsteen wat tot verkleuring van de tand leidt. Wanneer je last hebt van aanslag van het tandsteen komt dat door bijvoorbeeld het drinken van koffie, thee of wijn, maar je tanden kunnen ook geel worden van het roken. Kortom, er zijn veel factoren waardoor je gebit mettertijd donkerder gaat kleuren, maar hoe zorg je ervoor dat je weer een stralende glimlach krijgt?

Bleken

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Dus stop met roken, minder met de thee, koffie of wijn, en poets je tanden regelmatig als dat lukt! Maar als een tand eenmaal geel is, wordt die niet meer vanzelf wit. Een effectieve manier om toch weer een blinkend gebit te krijgen, is door je tanden te laten bleken. Bij het bleken van je tanden zijn er verschillende keuzes mogelijk. Maar het mag duidelijk zijn dat de ene methode de andere niet is, en daarmee de resultaten ook flink kunnen verschillen.

Lees tip:  Waarvoor je tandpasta buiten je tanden nog kan gebruiken

Bleeklamp en bleekgel

Dit is een betrouwbare en effectieve methode om je tanden te laten bleken. De behandeling wordt door een specialist uitgevoerd. Je krijgt in eerste instantie een mondspreider ingebracht, die zorgt ervoor dat je gebit helemaal bereikbaar is en de bleekgel op alle tanden kan worden aangebracht. Door dit te combineren met het gebruik van de bleeklamp, zie je in een paar uur tijd al een positief resultaat. Klik hier als je op een veilige en professionele manier een schitterend wit gebit wil krijgen.

Thuis bleken

Als je zelf thuis je tanden wil bleken, kun je gebruikmaken van whitestripes. Dit zijn doorzichtige strips met een dun laagje bleekgel, die je op je tanden plakt. Omdat er zo weinig gel op een whitestrip zit, en niet alle tanden goed bereikt kunnen worden, is het effect minimaal. Bovendien duurt een kuur zeven tot veertien dagen. Er is dan altijd een risico aanwezig dat je een dag vergeet en de behandeling nog minder effect heeft.

Tandenbleekpen

Dit is een pen waarmee je bleekgel kan aanbrengen op je tanden. De gel bevat in de meeste gevallen de schadelijke stof peroxide, en daarbij komt dat er geen beschermlaagje over de bleekgel zit. Daardoor kan je niet voorkomen dat je met je lippen over je tanden wrijft. De gel krijgt zo niet de tijd om goed in te werken en jij kan fluiten naar het gewenste resultaat.

Beste methode

Door bleekgel met een bleeklamp te combineren, krijg je het beste resultaat. Je kan hierdoor niet alleen bij alle tanden komen, maar je ziet ook het snelst een verschil. Doordat je een krachtige bleeklamp gebruikt, is het ook mogelijk om met non-peroxidebleekgel te werken.

Lees tip:  Geld nodig voor een plastische behandeling?

Is bleken veilig?

Om op een veilige manier te bleken, is het verstandig om altijd een professional in te schakelen. Als er een bleekgel wordt gebruikt met het giftige peroxide, moet dit gebeuren door iemand die weet wat die doet. Zolang je bleekt volgens een methode waarbij het glazuur niet wordt aangetast, zoals de methode met bleekgel en een bleeklamp, is bleken verder volkomen veilig.

Hoe wit is wit?

Hoe wit je tanden worden na een behandeling, is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is de kleur van je tanden genetisch bepaald, dus het uiteindelijke resultaat hangt af van de oorspronkelijke kleur van je tanden. Daarnaast hebben externe factoren als roken en het nuttigen van bepaalde voedingsproducten na de behandeling ook weer gewoon hun invloed op je tanden. Het is realistisch dat de verkleuring na behandeling twee tot drie tinten terugloopt in de loop van de maanden.

Vergoeding

Je tanden laten bleken is uiteraard niet gratis. Wat je jezelf wel kunt afvragen is of je zorgverzekeraar het voor je vergoedt of niet. Zorgverzekeraars maken hierin veelal onderscheid tussen behandelingen met puur cosmetische doeleinden, en behandelingen die in het belang zijn van de gezondheid van je gebit. Check van tevoren dus of je gekozen behandeling wordt vergoed door je tandartsverzekering.

Waarop letten?

Natuurlijk wil je niet in zee gaan met malafide praktijken. Lees daarom altijd reviews met andermans ervaringen en kijk bijvoorbeeld of een bedrijf actief is op social media. Is een praktijk actief op social media en zie je veel positieve reacties? Dan geeft dat toch wat meer vertrouwen. Waar je een professional ook aan herkent, is het gebruikmaken van een voor- en nabehandeling. Tot slot is de beste manier om te weten te komen of je een goede keuze hebt gemaakt, door te kijken of er een garantie aanwezig is. Als het uiteindelijke resultaat gegarandeerd is en jij anders je geld terugkrijgt, weet je zeker dat je altijd met een glimlach de straat op kan!

Lees tip:  Zo creëer je de look die je altijd al wilde hebben!

Bron: WitgebitNederland.nl

Auteur

Internetpaleis is een online marketing bureau in Goes, provincie Zeeland, maar met klanten door heel Nederland, België en zelfs verder weg. Internetpaleis is een samenwerking van drie bedrijven zodat we seo specialisten, sea specialisten en een webdesigner kunnen bundelen tot 1 internetbureau. Internetpaleis heeft bijna 20 jaar ervaring, is persoonlijk en hanteert scherpe all-in tarieven.

Winkel