Beauty
Je leest nu dit:

Manieren om je schaamhaar het best te verwijderen

0
Blog

Manieren om je schaamhaar het best te verwijderen

Man

Veel mensen vinden het hygiënisch om je schaamhaar te trimmen met een schaamhaar trimmer of helemaal weg te halen. Het vervelende aan schaamhaar is dat als je het trimt of scheert dat het dan terug groeit. Hierdoor moet je om de zoveel tijd je schaamhaar weer scheren of trimmen. Sommige mensen vinden dat prima en ergeren zich er niet aan, andere mensen vinden dit heel erg vervelend. Om deze reden zijn er manieren ontwikkeld om je schaamhaar definitief weg te halen. Niet iedereen heeft natuurlijk zin hierin, daarom gebruiken de meeste mensen nog steeds een scheermes. Uit onderzoek is wel gebleken dat het verkeerd scheren van je schaamhaar tot rode bultjes kunnen leiden en dat je een grotere kans hebt infecties als bijvoorbeeld waterwratjes. Het is dus heel erg belangrijk om een goed scheermes of trimmer te hebben.

Manieren om schaamhaar te verwijderen

Er zijn veel manieren om je schaamhaar te verwijderen. De een werkt beter dan de ander, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Een manier die regelmatig wordt gebruikt is het harsen van schaamhaar. Tijdens het harsen trek je het haar plus het haarzakje uit de huid. Hierdoor duurt het ongeveer 3 tot 6 weken totdat het weer terug groeit waardoor je er voor een lange tijd geen last van hebt. Dit is ook waarom sommige mensen voor deze manier kiezen, omdat ze niet iedere week of zelfs vaker willen scheren. Er zijn speciale schoonheidssalons waar je het kan laten harsen. Je kan je schaamhaar ook epileren. Hiervoor gebruik je een pincet. Het is een manier die veel pijn kan doen en ook lang duurt. Het duurt dan wel heel erg lang voor de haartjes om terug te groeien. Je kan ook je schaamhaar elektrisch epileren. Elektrisch epileren duurt minder lang en is minder pijnlijk.

Lees tip:  Het gebruik van orthopedische zitkussens

De meest gebruikelijke manier om je schaamhaar te verwijderen is om gewoon je schaamhaar te scheren. Bij schaamhaar scheren is het belangrijk om scheerschuim te gebruiken, omdat je anders rode bultjes kan krijgen. Ook is het belangrijk om niet te haasten en zachtjes te scheren zonder veel kracht te gebruiken. Het is dan ook de bedoeling dat je voorzichtig met korte stroken gaat scheren. Na iedere paar stroken is het handig om het scheermes af te spoelen. Dit is om het scheren zo hygiënisch mogelijk te houden en omdat de haartjes op het scheermes in de weg gaan zitten. Je kan je schaamhaar ook waxen. Waxen werkt eigenlijk hetzelfde als harsen. Het verschil hiertussen is dat hars een verouderd product is. Het wordt wel het vaakst door schoonheidsspecialisten gebruikt. Naast dat hars een verouderd product is, is het ook nog minder pijnlijk. Dit komt doordat hars zich aan de huid hecht en hiermee de huid belast. Bij wax is dit niet zo. Wax gebruikt elastische bestanddelen die zich als het ware om het haartje heen klemt en zich dus niet aan de huid klemt. Door het gebruik van wax wordt de huid dus minder belast en is waxen minder pijnlijk.

 Een vrij onbekende manier om je schaamhaar weg te halen is ontharingscrème. Met deze crème blijft je huid voor wel een week glad zonder dat er schaamhaar terug groeit. Na de week als het schaamhaar terug groeit heb je er ook nog voordeel aan, omdat het schaamhaar zachter terug groeit waardoor het makkelijker te scheren is als je dit dan toch wenst te doen.  

Lees tip:  Een exclusief kerstpakket kopen voor de feestdagen


Auteur

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Winkel