Beauty
Je leest nu dit:

Hoe ooglaseren je leven kan veranderen

0
Blog

Hoe ooglaseren je leven kan veranderen

oog

Ik heb mijn hele leven een bril gedragen, mijn moeder vertelde me altijd dat ze me meenam naar de oogarts toen ik nog maar een jaar oud was. Blijkbaar keek ik een beetje raar uit mijn ogen. Hoe dan ook, ik had het gevoel dat er iets niet klopte. Ik had gelijk. De dokter legde mij uit dat ik luie ogen had en ook bijziend was.

Maar dat alles kon met een bril worden opgelost, en later zou ik geen problemen meer hebben. Maar dat was volstrekt onjuist. Mijn luie oog heeft zichzelf gecorrigeerd, maar mijn bijziendheid niet. Integendeel, het werd alleen maar erger tijdens mijn jeugd. Op tienjarige leeftijd zat ik daar met glazen die zo dik waren dat je dacht dat ze van een jampot waren gemaakt.

Afspraak voor ooglaserbehandeling

Later, toen ik ongeveer 16 jaar oud was, dacht ik dat ik contactlenzen zou kunnen proberen. Helaas konden mijn ogen het niet aan, pech. Een paar jaar later werd het me echt te veel. Ik wilde eindelijk van die vreselijke bril af. Dus maakte ik een afspraak bij het ooglasercentrum. Na het vooronderzoek werd duidelijk dat ik een geschikte kandidaat was voor de ooglaserbehandeling. De beslissing om de ingreep te laten uitvoeren was dus relatief gemakkelijk.

De ooglaserbehandeling was helemaal niet pijnlijk en ook niet zo eng als ik eerst had gedacht. De behandeling was heel snel afgelopen en ik kon dezelfde dag nog het ooglasercentrum verlaten. Toen ik thuiskwam, kon ik bijna niet geloven wat ik zag. Ik kon de trappen echt van elkaar onderscheiden zonder bril. Dat werkte voorheen alleen met een bril, en dan nog niet zo duidelijk als na de ooglaserbehandeling.

Lees tip:  Hoe kun je een mondkapje matchen met je outfit?

Na de behandeling

Het genezingsproces is voor mij heel goed verlopen, ik heb maar een paar dagen oogdruppels nodig gehad vanwege uitdroging. De kwaliteit van mijn leven is echt verbeterd sinds de operatie door de oogarts. Doordat ik mijn vreselijke bril niet meer hoef te dragen, is mijn zelfvertrouwen enorm toegenomen. Ik kan nu alles duidelijk zien zonder problemen. Ik kan zwemmen, sporten en zoveel andere dingen die ik voorheen niet kon of niet durfde te doen. De ooglaserbehandeling was voor mij een echt wonder. Ik zou het iedereen van harte aanbevelen. Het leven is te kort om te twijfelen, dus neem die beslissing en je zult er geen spijt van krijgen.