Beauty
Je leest nu dit:

Vier tips voor een goede haarverzorging

0
Blog

Vier tips voor een goede haarverzorging

Er zijn talloze haarverzorgingsproducten op de markt, waardoor het als consument moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Bovendien is iedere hoofdhuid en elk haartype anders. In dit artikel geven we een aantal tips voor de gemiddelde Nederlander op het gebied van haarverzorging. Een belangrijke eerste stap is om te achterhalen of je last hebt van droog haar en wat hiervan de oorzaak is. Wellicht is een shampoo voor droog haar dan geschikt voor jou. Let ook op de frequentie en lengte van je douche sessies, want te vaak en te lang douchen is schadelijk voor zowel je huid als je haar en hoofdhuid. Overmatige douche sessies kunnen er namelijk voor zorgen dat je hoofdhuid gewend raakt aan een hogere talgproductie, waardoor het haar sneller vet wordt. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel.

Vet haar

Mocht je dus last hebben van te droog of te snel vet haar, kijk dan eerst eens goed naar de oorzaken. Te veel douchen is niet de enige factor die bijdraagt aan een slechte huid en hoofdhuid. Stress en bepaalde voedingsstoffen spelen ook een belangrijke rol. Stress zorgt voor een verhoogde aanmaak van cortisol, wat een negatief effect heeft op je huid. Bovendien is het belangrijk om op je voeding te letten. Na een paar dagen van vet eten, merk je al snel dat je last krijgt van een slechte huid en dit heeft ook invloed op je hoofdhuid. Zorg daarom voor een gezond dieet met veel groenten, fruit, vezels en voldoende water.

Lees tip:  Hoe krijg je een strakkere, jonger uitziende huid met Ultherapy

Teveel verzorgen

Overmatige haarverzorging kan ook nadelige effecten hebben. Het is niet alleen belangrijk om niet te vaak je haar te wassen en te douchen, maar ook om niet te veel te borstelen of je haar aan te raken. Door overmatig borstelen of aanraken van je haar, kunnen oliën zich gemakkelijker verspreiden, wat kan leiden tot sneller vet haar. Het gebruik van warmtekrullers of een stijltang kan ook schadelijk zijn voor je hoofdhuid en ervoor zorgen dat er meer talg wordt geproduceerd. Dit komt doordat de warmte ervoor zorgt dat je hoofdhuid snel uitdroogt.

Hou één aanpak vol!

Het gebruik van haarmaskers, dure shampoos, haarbehandelingen en frequente kappersbezoeken kunnen je haar en hoofdhuid juist in de war brengen. Het is daarom verstandig om één behandeling goed uit te proberen voordat je iets anders gaat proberen. Je huid heeft namelijk maanden nodig om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Het is ook aan te raden om zo min mogelijk je haar te verven en kappersbezoeken goed te spreiden, omdat dit een aanslag kan zijn op je haar.