Beauty
Je leest nu dit:

Gellak, hoe zit dat precies?

0
Blog

Gellak, hoe zit dat precies?

 

 

Mooie nagels, wie wil dat nou niet?! Er bestaan diverse manieren om mooie nagels te krijgen: je lakt ze zelf, acryl- of gelnagels of gellak. Voor acrylnagels of gelnagels ga je naar een nagelstyliste. De kosten daar lopen vaak hoog op: gemiddeld ben je zo’n € 30 euro kwijt aan het laten bijwerken van je nagels. Het grote pluspunt bij zelf nagels lakken en gellak is dat je het geheel zelf kan doen! Daar wordt je portemonnee ook blij van.

 

Gellak zelf doen

Om te kunnen beginnen met gellak, kun je het gellak startset aanschaffen van PinkGellac. Hier kun je diverse kleuren, soorten en maten gel nagellak kopen.

Gellak blijft lang zitten, dit is vooral handig in de zomer. Zo hoef je niet telkens opnieuw je nagels te lakken. De gellak smeert als het ware als een gewone lak maar heeft de stevigheid van een gel. Dit is de ideale manier voor mensen met zwakke nagels.  Gellak blijft ongeveer twee weken zitten. Vergeet bij het aanbrengen van de gellak niet de onderlaag, de base coat. Die is erg belangrijk. Dit bepaalt mede hoe lang de gellak blijft zitten. En iedereen wil toch dat het zo lang mogelijk blijft zitten?

 

Hoe doe je dat dan?

Om te beginnen zijn droge en schone nagels belangrijk. Was daarom altijd eerst je handen met water en zeep. Vijl vervolgens je nagels netjes en duw je nagelriemen iets terug. Als extra zou je je nagels wat ruwer maken door ze aan de bovenzijde wat te vijlen, daardoor pakt de gellak iets beter. Klaar voor de volgende stap! Breng de base coat aan voor een optimale duur van de gellak. Deze verhard je onder een UV-lamp, waarna je meerdere lagen aanbrengt. Hierna breng je de gellak aan en ook deze laat je even onder de UV-lamp. Hierna breng je een topcoat aan en je bent helemaal klaar!

Lees tip:  Tassen Sissy-Boy

 Winkel