Beauty
Je leest nu dit:

Tips bij een vette huid

0
Huidverzorging

Tips bij een vette huid

Tips bij een vette huid

Een vette huid is een van de lastigste huidtypes om in balans te brengen. Veel producten beweren de talgafscheiding tegen te gaan en de huid minder glimmend te maken, maar de problemen worden vaak alleen maar erger. Hieronder vertellen wij hoe je een vette huid op de juiste manier aanpakt.

Hoe kom je aan een vette huid en hoe weet je of je een vette huid hebt?

Androgenen, hormonen die plaatsvinden in je lichaam en verantwoordelijk zijn voor je vette huid. Deze zorgen soms voor een te hoge talgproductie. Hierdoor gaan de poriën open staan, omdat ze de hoeveelheid aan talg niet kunnen verwerken. Door te veel talg en een verdikking van de huid, is het bijna onmogelijk voor de talg om de porie uit te gaan. Hierdoor ontstaan ook mee-eters en black Heads of White Heads.

Je kunt er makkelijk achter komen of je een vette huid hebt. Als je in de ochtend je huid gereinigd hebt en in de middag een glimmende huid hebt, dan heb je een vette huid. Ook wanneer je poriën vergroot zijn en je op de vettere delen mee-eters of puistjes ziet.

Hoe maak je je huid extra vet?

Je huid wordt extra vet door het gebruik van producten die de huid uitdrogen. Lijkt een goed idee, maar op de lange termijn verergert het de staat van je huid alleen maar erger. Ze zetten de aanmaak van extra talg in werking en dat wil je juist tegengaan. Ook producten waarvan de huid gaat irriteren moet je vermijden. Producten die alcohol of aromatische oliën bevatten zijn hier een voorbeeld van.

Lees tip:  Natuurlijke huid crème zelf maken - Deel 2

Wat je wel moet doen

Er is nu besproken hoe je niet moet omgaan met een vette huid en hoe het ontstaat, maar wat kun je hier tegen doen of is er iets tegen te doen? Er is wel degelijk iets tegen te doen. Als je goed omgaat met je huid en ervoor zorgt kan, ook jij, een prachtige een stralende huid hebben. Reinig dagelijks je huid. ’s Ochtends en ’s avonds een milde gezichtsreiniger. In deze reiniger moeten geen irriterende ingrediënten zitten en ook geen geurstoffen. Kies een reiniger die gemaakt is voor een vette huid.

Vervolgens gebruik je een toner, een alcoholvrije toner die vol zit met antioxidanten en cel communicerende ingrediënten. Een toner helpt de huid te herstellen en zorgen ervoor dat de poriën minder zichtbaar zullen zijn. Ook haalt her de laatste sporen van je make-up weg die je voorgaand al eraf gehaald hebt met je reiniger. Dit voorkomt verstopte poriën.

Een van de belangrijkste stappen is het ex foliëren van je huid. Dit is de beste manier om de dode huidcellen te verwijderen van je huid. Je maakt hiermee de huid gladder. Niet alleen verwijder je hiermee dode huidcellen, maar ook verstopte poriën en je vermindert hiermee puistjes. Zorg ervoor dat in het product BHA zit.

Gebruik altijd een dagcrème met een zonnefilter. Dit verminderd rimpels en de kans op ontstekingen tegen te gaan. Gebruik ook een hydraterende nachtcrème, denk aan een gel of een serum. Deze moet beschikken over ingrediënten die de huid barrière versterken.

Lees tip:  Gezichtslotion zelf maken

Als laatste is het goed om regelmatig een masker te gebruiken die de talgproductie tegen gaat.

Je weet nu hoe je je huid wél moet verzorgen. Volg deze tips op en we gaan samen op weg naar jouw huidverbetering!

Winkel