Beauty
Je leest nu dit:

Botox en fillers, Wat is het verschil?

0
Blog

Botox en fillers, Wat is het verschil?

Botox en fillers

Zit je eraan te denken om iets te gaan doen aan je rimpels? Botox of fillers kunnen je een oplossing bieden. Door deze behandeling zullen je rimpels en groeven minder worden, en ga je er dus jonger uitzien Er zitten verschillen in een behandeling met botox en een behandeling met fillers. Voordat je gaat beslissen welke behandeling je gaat doen in een botox kliniek, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de verschillende behandelingen. In dit artikel worden de belangrijkste verschillen uitgelegd tussen botox en fillers

Verschil in de behandeling

Hoewel je botox en fillers allebei gebruikt om er beter uit te gaan zien, is de behandeling verschillend. Botox zorgt ervoor dat je spieren slapper worden. De spieren onder je rimpels worden na een behandeling met botox minder, waardoor je huid er weer mooier uit gaat zien. Een filler is een gel die je krijgt ingespoten. Deze gel zorgt ervoor dat je huid weer wordt opgevuld.

Wat wil je laten behandelen?

Of het verstandig is om botox te gebruiken of juist fillers, hangt af van wat je precies wilt laten behandelen. Als je plekken wilt laten behandelen die komen door gespannen spieren, is botox de beste optie voor je. Je kunt bijvoorbeeld een botox behandeling laten doen om je wenkbrauwen weer mooi te maken. Daarnaast kan botox ook helpen bij migraine of tandenknarsen. Fillers zijn het beste te gebruiken om je lippen of je wangen op te vullen.  

Duur van behandeling en de werking

Er zit een verschil in de duur van de behandeling. Een behandeling met botox duurt in het algemeen 15 minuten, terwijl je met een behandeling met een filler 30 minuten kwijt bent. Daarnaast zit er een verschil in de duur van de werking. Na het inspuiten van botox heb je ongeveer drie tot zes maanden plezier van je ingreep, terwijl dat bij fillers 9 tot 12 maanden is.

Lees tip:  Kwalitatief en goedkoop ondergoed voor de heren

Complicaties

Na een behandeling met botox of fillers kun je eventueel last krijgen van bijwerkingen. Voorkomende bijwerkingen van botox zijn onder andere: hoofdpijn, kleine blauwe plekken en het kan zijn dat je ooglid wat gaat hangen. Let er op dat het niet verstandig is om de eerste drie uur na een ingreep met botox plat te gaan liggen of te bukken. Daarnaast is het niet slim om de eerste 24 uur na een ingreep met botox de sauna in te gaan, hard te gaan sporten of veel alcohol te gaan drinken. Na een behandeling met fillers kun je pijn krijgen. Daarnaast is het mogelijk dat je de filler na een behandeling nog ziet zitten.

Het is belangrijk dat je na een behandeling met fillers is het belangrijk de eerste drie uur niet gaat douchen en dat je even niets warms drinkt of eet.

Kosten

Ook zit er een verschil in de kosten van de beide behandelingen. In het algemeen is een behandeling met botox goedkoper dan een behandeling met fillers.

Winkel