Beauty
Je leest nu dit:

Saxenda ervaringen

0
Blog

Saxenda ervaringen

Saxenda ervaringen

Benieuwd naar hoe andere mensen Saxenda hebben ervaren? Momenteel zijn er niet heel veel reviews over Saxenda te vinden. Het geneesmiddel is nog niet zo lang beschikbaar in Nederland en omdat geneesmiddelen niet aangeprezen mogen worden, zijn de mogelijkheden om over ervaringen te praten ook beperkt. 

Bovendien kunnen er grote verschillen zijn in type gebruikers van deze medicatie. Momenteel kan Saxenda nog worden gebruikt zonder verplichte leefstijlbegeleiding. Er is daarom een groep die het op eigen kracht probeert en een groep die het in combinatie met een leefstijlinterventie gebruikt. 

Het is begrijpelijk dat de mate van begeleiding grote verschillen in ervaringen en resultaten heeft. 

Vanaf 1 april 2022 vergoedt de verzekeraar Saxenda/Liraglutide voor een specifieke groep patiënten met overgewicht (obesitas). Saxenda/Liraglutide, is een Glucagonachtige peptide (GLP-1)-analoog. De werking van Liraglutide is dat dit geneesmiddel de GLP-1-receptor activeert en daarmee het gevoel van verzadiging verhoogt en het gevoel van trek en honger vermindert. Deze vergoeding geldt alleen voor mensen met een BMI groter dan 39 of groter dan 34 als er sprake is van comorbiditeit.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Saxenda?

Niet iedereen krijgt te maken met dezelfde bijwerkingen. Saxenda kent enkele ernstige bijwerkingen en enkele minder ernstige bijwerkingen (die ook vaker kunnen voorkomen). Een aantal ernstige bijwerkingen van Saxenda kunnen zijn: aanhoudende ernstige pijn in de maagstreek wat kan uitstralen naar uw rug, net als braken en misselijkheid, omdat deze verschijnselen op een ontstoken alvleesklier kunnen duiden. 

Minder ernstige bijwerkingen die vaker voorkomen kunnen zijn: misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, hoofdpijn. Deze gaan meestal na enkele dagen of weken over.

Lees tip:  Het gebruik van orthopedische zitkussens

Dan zijn er nog andere bijwerkingen van Saxenda die wat minder vaak voorkomen: zwak of vermoeid voelen, veranderde smaakzintuigen, last van duizeligheid, slapeloosheid, galstenen, reacties op de injectieplaats, lage bloedsuiker, verhoging van de alvleesklierenzymen of problemen met de maag en darmen. Andere wat minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn: vochtverlies, vertraging van maaglediging, ontsteking van galblaas, allergische reacties, algemeen gevoel van onwel en een snellere pols. 

Vanwege al deze mogelijke bijwerkingen is het verstandig om in nauw contact met uw arts te staan zodra u met Saxenda begint. 

Winkel