Beauty
Je leest nu dit:

De ene shea butter is de andere niet

0
Blog

De ene shea butter is de andere niet

Shea butter is op dit moment hot and happening. Toch zijn er aardig wat mensen die niet weten waarom dit ingrediënt zo geweldig is voor de huid en er zit ook aardig wat verschil tussen verschillende shea butters. In dit artikel gaan we in op waarom de ene shea butter de andere niet is en wat de verschillen zijn. Lees dus verder als je benieuwd bent!

Verschillen in kwaliteit tussen shea butters

Er zijn ontzettend veel producten op de markt die shea butter bevatten en het kan best een opgave zijn hieruit een keuze te maken en te weten welk product nou het beste is. Hoewel het klopt dat shea butter je huis tot op zekere hoogte kan hydrateren, is het heel belangrijk om jezelf er bewust van te zijn dat alleen verse, goede kwaliteit, ongeraffineerde shea butter alle natuurlijk voedingsstoffen in zich heeft die je huid verzorgen en voeden. Shea butter die verwerkt is in andere beautyproducten is meestal beroofd van zijn goede eigenschappen. Het is dan ook niks anders meer dan een normale olie die je huid maar een klein beetje hydrateert. Als de shea butter is verwerkt in andere producten is het ook zeker de meerprijs niet meer waard. De geraffineerde shea butter van Butterwise is wel een hele goede en werkzame shea butter die veel goeds kan doen voor jouw huid!

De echte, traditionele shea butter

Traditionele shea butter is handgemaakt. Zoals bij alle beautyproducten die handgemaakt zijn, zullen er tussen de verschillende shea butters variaties in textuur en kleur zitten. Veel cosmetica-fabrikanten willen liever geen handgemaakte shea butter verwerken in hun producten. Ze gebruiken in plaats van traditionele shea butter vaak chemisch geraffineerde shea butter. Deze chemisch geraffineerde shea butter is wat van kleur, vaak geurloos en erg lang houdbaar. Het omhulsel is overgebleven en de bijzonder goed werkende ingrediënten zijn door de hoge hitte verloren gegaan. Ook niet alle ongeraffineerde shea butter is hetzelfde natuurlijk, hier zitten ook weer verschillen in. 

Lees tip:  Casual herenkleding online kopen bij Suitableshop!

Hoe krijg je goede kwaliteit shea butter? 

Goede kwaliteit shea butter begint bij noten van goede kwaliteit. Als de noten niet goed zijn gefermenteerd, van slechte kwaliteit zijn of niet goed zijn gedroogd, dan is de shea butter die je hieruit krijgt natuurlijk ook van slechte kwaliteit. Natuurlijke shea butter kan één tot twee jaar goed blijven. Op het moment dat de shea butter ouder wordt, gaat de kwaliteit ook achteruit.

Auteur

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten.