Beauty
Je leest nu dit:

Ga je een nieuwe salon starten?

0
Blog

Ga je een nieuwe salon starten?

eigen salon starten

Je eigen salon starten is een grote stap. Een stap waarvan je misschien al jaren droomde en waarbij je nu eindelijk de knoop durfde door te hakken. Misschien start je wel een kapperszaak of een schoonheidssalon, of misschien wel allebei? Als kersverse ondernemer wil je een vliegende start maken met je nieuwe bedrijf. En een goede voorbereiding is daarbij essentieel. Daarom helpen wij jou graag een handje en sommen wij de musthaves op voor in iedere salon.

Kleurvaste salon handdoeken

Bij het starten van je eigen kapperszaak of je eigen beautysalon, is het belangrijk om goede handdoeken in huis te halen. Je wil je klant natuurlijk voorzien van het ultieme comfort. Maar houd ook zeker rekening met de kwaliteit van de handdoeken. Het zou zonde zijn om je handdoeken na een aantal wasbeurten al weg te moeten gooien. Kies daarom voor handdoeken die bestand zijn tegen bijvoorbeeld agressieve kappersproducten. Bovendien kun je de handdoeken helemaal ontwerpen naar je eigen stijl door een ze een trendy kleur te geven met je eigen logo.

Desinfectie spullen

Als kapper of schoonheidsspecialiste heb je een contactberoep. En door het coronavirus zijn we ons extra bewust van onze hygiëne en de bijkomende voorzorgsmaatregelen. Regel daarom een desinfectiezuil, handgel of mondkapjes met je eigen logo. Zo kun je coronaproof te werk gaan.

Receptie

De receptie is de plek waar je klanten verwelkomt, je je administratie regelt en waar je een hoop telefoontjes pleegt en vaak zitten klanten ook bij de receptie te wachten op hun afspraak. Kies daarom voor leuke kopjes en/of theeglazen met bedrukking of zorg ervoor dat je een voorraadje hebt aan notitieboekjes zodat je altijd snel mee kunt pennen. En wat dacht je van een theezakje waarvan de verpakking bedrukt is? 

Lees tip:  Traangoot behandeling tegen wallen en donkere kringen

Zoetmakertjes

Of het nou een pepermuntje is of een ander snoepje, zoetmakertjes doen het altijd goed. Wanneer je een snoepje aanbiedt, zal je klant dit na een lange zit in de kappersstoel zeker waarderen. En wat ook nog eens tof is, is dat je de snoepverpakkingen kunt bedrukken met je eigen logo of ontwerp. Dit geeft een professionele look. En wist je ook dat je suikerzakjes kunt bedrukken in jouw stijl? Terwijl de klant wacht kijken ze toch even naar dat mooie bedrukte suikerstickje. Hiermee zorg je ervoor dat je merk zichtbaar is.

Papieren tasje

Koopt je klant een dagcrème of een shampoo? Dan wil je dit natuurlijk leuk verpakken. Daarom kun je bijvoorbeeld een luxe papieren tassen laten bedrukken met jouw logo erop. Die kan je klant nog langer blijven gebruiken voor andere boodschapjes. Wanneer je een uniek tasje hebt bedrukt, valt jouw logo ook op onder het winkelende publiek.

Spiegel als cadeautje

Soms wil je je klant een klein cadeautje meegeven om je waardering uit te spreken. Dus wat dacht je van een bedrukt spiegeltje? Kan je klant mooi meteen zijn/haar nieuwe kapsel of geëpileerde wenkbrauwen buiten checken. Je kunt je klant ook een nagelvijl meegeven of een nagellakje met je eigen logo.