Beauty
Je leest nu dit:

Meest voorkomende sportblessures

0
Blog

Meest voorkomende sportblessures

 

Sporten betekent natuurlijk veel speelplezier. Ook wordt je van sport fysiek veel fitter, en zit je vaak beter in je vel. Maar ook sport heeft een keerzijde. Dit zijn namelijk de blessures die je op kan lopen bij het sporten. Sommige van deze blessures hebben hierna niet alleen effect op het sporten, maar ook in de rest van het leven. In dit artikel vind je de meest voorkomende sportblessures en hoe je deze het beste kan vermijden.

 

De meest voorkomende sportblessure is natuurlijk afhankelijk per sport. De eerste sport die ik behandel is het wielrennen. Het grootste wielerevent is de tour de France, jaarlijks in de zomermaanden. Wanneer je dit een langere tijd volgt, zal je weten dat er één blessure is die je vrijwel altijd terugvindt. Dit namelijk het gebroken sleutelbeen, deze ontstaat doordat de wielrenners vaak over het stuur vallen. Hierdoor vallen ze op de schouder waardoor het sleutelbeen vaak breekt.

 

Een andere veel voorkomende blessure is te vinden in het hockey. Hier komt vaak de bal tegen de tanden, waardoor er vaak iets mis is. De hockeyspelers hebben hierdoor altijd een gebitsbescherming in, echter werkt deze niet altijd. Hockeyspelers hebben daarom soms een kaakcorrectie of een implantaat tand nodig. Dit zijn erg akelige blessures.

 

Bij het voetbal zijn er een aantal veel voorkomende blessures. De meeste gemene blessure is het scheuren van de kruisbanden. Door het afscheuren van deze spier is de sporter vaak een jaar lang aan het revalideren. In de ergste gevallen is het de vraag of de speler ooit nog zou kunnen voetballen op niveau. Verder zijn er in het voetbal nog andere blessures, deze hebben vaak te maken met de enkels of de knieën.

Lees tip:  Kwalitatief en goedkoop ondergoed voor de heren

 

Bij het volleybal is de meeste voorkomende blessure bij de schouder. De schouder ligt bij volleyballers vaak uit de kom. Het voordeel aan deze blessure is dat de schouder gemakkelijk teruggezet kan worden. Het nadeel aan deze blessure is dat het erg pijn doet.

 Winkel