Beauty
Je leest nu dit:

Hoe werkt een tatoo removal laser behandeling?

0
Blog

Hoe werkt een tatoo removal laser behandeling?

tattoo

Wanneer je een tattoo laat plaatsen spreekt het voor zich dat je dat in eerste instantie doet vanuit de veronderstelling dat deze nooit nog zal moeten worden weggehaald. In de praktijk komt het echter niet zelden voor dat mensen op een bepaald moment toch graag een tatoeage willen laten weghalen. Dit bijvoorbeeld omdat deze de naam draagt van de ex-vriend of ex-vriendin. Wanneer de relatie ten einde is gelopen spreekt het voor zich dat die tattoo daar eigenlijk niet meer op z’n plaats staan. Door middel van een tatoo removal laser behandeling is het mogelijk om deze tattoo weg te halen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Blijf dan vooral verder lezen!

Waarom zou je jouw tattoo willen laten verwijderen?

Voordat we dieper ingaan op de behandeling tatoo removal laser kan het geen kwaad om even na te denken over de redenen waarom je er mogelijks voor zou willen kiezen om een tattoo te laten verwijderen. Wanneer je dat doet zal je tot de vaststelling komen dat er zich bepaalde situaties voor kunnen doen in het leven van mensen waarin het verwijderen van een tattoo interessant kan zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je ooit de naam van je geliefde hebt laten tatoeëren, maar dat de relatie ondertussen spaak is gelopen. In dat geval is het niet meer dan logisch dat je deze tattoo zal willen laten verwijderen. Door het ondergaan van een speciale laserbehandeling kan hier op een efficiënte manier voor worden gezorgd. Hoe dat precies in z’n werk gaat ontdek je hieronder. 

Lees tip:  Welke make-up is goed voor mijn huid?

Hoe gaat een tatoo removal laser behandeling in z’n werk?

Tijdens een tatoo removal laser sessie is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van een lichtbundel welke door de laser wordt gericht op je tatoeage. Voor deze lichtbundel geldt dat ze vervolgens zal worden geabsorbeerd door de inkt van de tattoo welke zich in de huidlaag bevindt. De energie van de laser zorgt er vervolgens voor dat de inkt van de tattoo in allemaal kleine stukjes uit elkaar zal vallen. Vervolgens zullen ze worden afgevoerd door het lichaam als afvalstoffen. Na elke behandeling zal je merken dat de kleur van de tattoo steeds lichter zal worden.

Waarom kiezen voor deze methode en niet voor een operatie?

Tatoo removal laser behandelingen worden door het merendeel van de mensen verkozen boven het laten uitvoeren van een operatie om de tattoo te laten verwijderen. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd. Voor deze laatste optie geldt namelijk in de praktijk dat ze ervoor zorgt dat de aanwezige tattoo veel sneller kan worden verwijderd. Dit terwijl er bij een laserbehandeling natuurlijk meerdere sessies zijn vereist. Toch is er ook op dit vlak al heel wat veranderd. 

In het verleden was het bij een tatoo removal laser behandeling zo dat er gebruik werd gemaakt van nanosecondelasers. Tegenwoordig worden deze steeds vaker vervangen door de zogenaamde picolaser. Dat deze keuze wordt gemaakt hoeft allerminst te verbazen. Ze zorgt er namelijk voor dat er aanzienlijk minder sessies nodig zijn. Bovendien zijn er nog meer voordelen aan verbonden. Doordat de laserpuls in vergelijking met de nanosecond laser maar liefst 100 keer korter is kan de kans op huidpigmentatie evenals verbranding van de huid aanzienlijk worden ingeperkt. Het spreekt voor zich dat ook dit bij veel mensen alleen maar als muziek in de oren zal klinken.

Lees tip:  Zo creëer je de look die je altijd al wilde hebben!