Beauty
Je leest nu dit:

Makkelijke en snelle zomerkapsels

0
Blog

Makkelijke en snelle zomerkapsels

 

In de zomer heb je waarschijnlijk niet altijd zin om veel tijd en moeite aan je haar te besteden. Het is veel te warm om aan de slag te gaan met een krul- of steiltang, en bovendien is het veel leuker om je tijd te besteden in het zwembad of aan het strand! En dat snappen we natuurlijk helemaal. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips voor makkelijke en snelle zomerkapsels. Deze kapsels creëer je binnen enkele minuten en je zult er stralend mee uitzien!

Haarband

Een haarband is het perfecte accessoire voor als je weinig tijd hebt. Er zijn tegenwoordig hele hippe haarbanden verkrijgbaar met leuke printjes of met een knoop in het midden. Zorg er wel voor dat je een haarband kiest van een dunne stof. Je wil namelijk niet dat je hoofd nog warmer aanvoelt onder de hete zon. Wil je je kapsel toch iets specialer maken? Pak dan je haar vast en rol dit onder de haarband. Dit mag er best een beetje rommelig uitzien. Draag je je haar liever niet helemaal vast? Dan kun je ook een aantal plukken om de haarband heen rollen. Aan de achterkant lijkt het net alsof je een rol haar hebt en de onderkant van je haar blijft lekker los hangen. Heel snel gebeurd, en toch zullen anderen denken dat je veel moeite hebt besteed aan je kapsel! Heb je geen haarband? Niet getreurd! Je kunt namelijk ook heel goed een sjaaltje gebruiken als haarband.

Elastiekje

Heb je alleen een elastiekje bij de hand? Geen probleem! Ook hiermee kun je namelijk een leuk en makkelijk zomerkapsel maken. Doe je haar in een staart zoals je dat normaal ook zou doen. Maak nu een kleine opening boven het elastiekje en trek hier je staart doorheen. Zo ziet je kapsel er meteen uit alsof je er veel moeite aan hebt besteed. Je kunt je paardenstaart ook iets specialer maken door er bijvoorbeeld een lint omheen te strikken. Heb je toevallig ook twee schuifspeldjes bij de hand? Dan kun je deze verticaal onder je staart schuiven. Zo creëer je meteen een stuk meer volume in je haar. Een andere manier om meer volume te creëren is door het gebruik van human hair extensions. Je kunt kiezen voor permanente extensions of juist voor human hair extensions die je er gemakkelijk in je haar bevestigt met een clip. Deze zijn perfect als je er extra mooi uit wil zien voor een feestje!

Lees tip:  Mooie werkkleding kopen en bedrukken?

Vlechten

In het begin kan het vlechten van je haar misschien iets meer tijd in beslag nemen, maar zodra je dit goed onder de knie hebt wordt het een fluitje van een cent. En er zijn ook een heleboel kapsels waarvoor de vlecht er niet eens heel netjes uit hoeft te zijn. Maak bijvoorbeeld eens een rommelige vlecht en draai deze in een knotje op je hoofd. Of maak een of twee dunne vlechtjes aan de zijkant van je hoofd. Een schattig alternatief is om een strikje aan de achterkant van je hoofd te maken met je eigen haar. Pak hiervoor twee dunne plukjes van de voorkant van je hoofd en breng deze naar achterkant. Leg hier een strik in zoals je dat normaal ook zou doen en zet het geheel vast met schuifspeldjes. Zo ben je binnen no time klaar om de deur uit te gaan!

 Winkel