Beauty
Je leest nu dit:

Waarvoor je tandpasta buiten je tanden nog kan gebruiken

0
Blog

Waarvoor je tandpasta buiten je tanden nog kan gebruiken

Er zit een wonderproduct in je badkamermeubel. Ja, het is tandpasta en je hoeft het niet alleen te gebruiken om je tanden te poetsen. Tandpasta heeft een aantal geweldige huishoudelijke en persoonlijke toepassingen. Met volgende tandpasta tips kan je heel wat doen!

Tandpasta tips voor persoonlijk gebruik

Weg met puistjes

Om puistjes kwijt te raken, breng je een kleine hoeveelheid tandpasta aan op een schoon gezicht, op het getroffen gebied. Bedek het met een pleister en laat het een nacht in je gezicht trekken. Dit moet het uiterlijk van de puistjes minimaliseren en binnen een paar korte dagen verwijderen.

Haal kauwgom uit je haar

Het hebben van kauwgom in je haar kan erg vervelend zijn. Voordat je erover nadenkt, pak je wat tandpasta. Verspreid de tandpasta over de gebieden waar de kauwgom zit, laat het een tijdje zitten en probeer het dan te verwijderen. Dit zou moeten werken omdat tandpasta de suiker in het tandvlees afbreekt, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is.

Houd je nagels sterk en schoon

Gebruik tandpasta op je vingernagels om ze sterk en schoon te houden. Breng een heel kleine hoeveelheid tandpasta aan op een tandenborstel of op een zachte doek en wrijf het voorzichtig over je vingernagels. Na de voltooiing ervan moet je het afspoelen of afvegen. Als je vingernagels droog zijn en vaak breken, gebruik deze methode dan niet, want het gaat ze alleen maar erger maken.

Verwijder kleurstof van je haarlijn

Verf langs je haarlijn is een onderdeel van het afstervingsproces dat we allemaal willen vermijden. De volgende keer dat dit gebeurt, wrijf je wat tandpasta langs je haarlijn en spoel je het vervolgens uit.

Lees tip:  Powder Brows, wat moet je weten als je hieraan begint?

Weg met die ongewenste geuren

Van knoflook, vis en uien is het bekend dat ze je handen doen stinken. Grijp niet naar zeep als dit je overkomt, maar wrijf in plaats daarvan wat tandpasta op je vingertoppen en spoel het uit. Dit zal zeker de geur verwijderen.

Gel

Als je geen gel meer hebt maar je toch wilt dat je haar mooi staat, neem dan een zeer kleine hoeveelheid gel tandpasta en breng het aan op je haar. Dit geeft je de strakke look die je zoekt.

Tandpasta tips voor huishoudelijk gebruik

Verwijder krassen van cd’s en dvd’s

Krassen op je cd’s en dvd’s voorkomen dat ze correct worden afgespeeld. Verhelp dit door een dunne laag tandpasta op de reflecterende zijde van de schijf aan te brengen. Gebruik cirkelvormige bewegingen met je vingertoppen om de tandpasta naar de buitenranden van de schijf te verplaatsen. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent, spoel de schijf met koud water af en deze moet vervolgens klaar zijn voor gebruik van zodra ze droog is.

Laat je douchespiegel niet beslaan

Breng voordat je gaat douchen wat tandpasta aan op je douchespiegel en bedek het licht met een doek. Veeg het daarna weg met een schone doek. Je zou moeten opmerken dat je badkamerspiegel niet beslaat nadat je gedoucht hebt.

Verwijder krijt van je muren

Knijp wat tandpasta op je muur voordat je een doek of schrobborstel gebruikt om de gebieden met krijt er af te schrobben. Spoel het daarna af met water.

Lees tip:  Traangoot behandeling tegen wallen en donkere kringen

Deodoriseer de fles van je baby

Om die ranzige melkgeur uit de fles van je baby te verwijderen, doe je wat water en tandpasta in de fles en schud je ze goed door elkaar. Laat de oplossing er vervolgens uit en was ze zoals gewoonlijk, dit zou de geur moeten elimineren en je babyfles fris laten ruiken.

Laat je chrome armaturen stralen

Spuit wat tandpasta op een poetsdoek en polijst je verchroomde armaturen, zoals bijvoorbeeld kranen en deurknoppen. Verwijder de tandpastaresten met een schone, vochtige doek. Hierdoor zien je chroom armaturen er zo goed als nieuw uit.

Weg met tapijtvlekken

Tapijtvlekken kunnen frustrerend zijn, maar tandpasta kan je helpen om gras, make-up, inkt en andere vlekken op je tapijt kwijt te raken. Breng de tandpasta rechtstreeks op het tapijt aan en gebruik een schrobber om het getroffen gebied krachtig te schrobben. Pak vervolgens een emmer water en een doek om de schuimende oplossing van je tapijt te verwijderen.

Tandpasta tips bij auto- en buitengebruik

Laat je tuinmeubels stralen

Plastic tuinmeubilair hoeft geen gedoe te hebben om ze schoon te maken. Meng gewoon wat tandpasta en water door elkaar om een pasta te vormen en breng die oplossing aan op je plastic tuinmeubelen. Ga door met schoonmaken totdat alle vlekken zijn verwijderd.

Laat de koplampen van je auto schijnen

Wrijf de volgende keer dat je je auto schoonmaakt een ruime hoeveelheid tandpasta op je koplampen. Poets de koplampen vervolgens met een zachte doek. Deze methode werkt goed bij het verwijderen van bijvoorbeeld krassen.

Lees tip:  Een bad hair day voorkomen

Andere tandpasta tips

Posters ophangen

Als je een poster wilt ophangen, maar je geen sporen wilt achterlaten wanneer je deze verwijdert, breng dan wat tandpasta aan op de hoeken en randen van je posters en doe ze er vervolgens af.

Geef je mobiele telefoon een facelift

Nadat je je mobiele telefoon een tijdje hebt gebruikt, zal je krassen en vuil op het scherm opmerken. Verwijder dit door wat tandpasta op de vingertop aan te brengen. Wrijf vervolgens zachtjes over de getroffen gebieden. Veeg het residu weg met een vochtige doek en wacht tot het scherm droog is.
Bovenstaande tips voor het gebruik van tandpasta zullen je leven gemakkelijker maken. Probeer ze dus uit en kijk of ze voor jou werken.Winkel