Beauty
Je leest nu dit:

Retro jurken

0

 

Tegenwoordig bestaat een groot deel van het modebeeld uit retro jurken, er zijn al vele decennia van prachtige kleding voorbijgekomen, en designers van tegenwoordig vinden het leuk om nog kleding te ontwerpen met een vintage touch. Hieronder zal je een overzicht vinden van de verschillende decennia, hoe de jurken er in die tijd uitzagen en hoe jij er net zo stijlvol bij kan lopen als de vrouwen uit die tijd!

De ‘Roaring Twenties’

In de roaring twenties, oftewel van 1920-1930 werden de jurken van vrouwen een stukje korter dan ze hiervoor waren geweest. Een voordeel hiervan was dat het gemakkelijker was om hierin te dansen en vrij in te bewegen. Ook werden de jurkjes een stuk bloter, zo mochten benen en schouders tegenwoordig steeds meer gezien worden. Dit was ook de reden dat het rond deze tijd ook meer mode werd om een huidkleurige panty te dragen. Als je je outfit wilt laten inspireren door deze tijd, kun je het beste kiezen voor een mouwloos jurkje tot op de knie, welke niet te strak is.

Grote verschillen in de jaren ’30

In de jaren 30 ontstonden grote verschillen tussen dag- en avondkleding. In de jaren dertig werd er steeds meer de nadruk gelegd op vrouwelijke vormen, en werden de jurken dus ook een stuk strakker dan in de jaren 20. Ook werd het zandloperfiguur benadrukt met schouderopvulling, waardoor de schouders breder leken en de taille smaller. Om je te kleden in deze mode kies je het beste voor een nauwsluitende retro bodycon-jurk, of een jurk met schoudervullingen of pofmouwtjes.

Lees tip:  Wat is Isopropyl alcohol?

Jaren 50, de zandloper of niet?

In de jaren 50 stond de kleding eerst voornamelijk in het teken van de zandloper, met A-lijn jurken en petticoats. Later ontstond echter een tegenbeweging en werd de kleding een tijd vormlozer, de nadruk werd wel steeds meer op de boezem gelegd. Wil je een mooie retro jurk in de jaren 50 stijl, kies dan voor een jurk met een petticoat of een A-lijn.

Jaren 60, steeds minder jurken

In het begin van de jaren 60 droegen de vrouwen voornamelijk voor jurken met een A-lijn, ook werden de jurken steeds bontgekleurder. De jurken waren meestal hooggesloten, maar lieten wel een deel van de benen zien, ook werd de minirok steeds populairder. Later in de jaren 60 werd de jurk steeds vaker vervangen door de spijkerbroek met wijde pijpen, als er nog een rok werd gedragen was dit meestal een maxi-rok. Als je dus een retro jurk wilt dragen in de stijl van de jaren 60, kun je het beste kiezen voor een maxi-dress, gemaakt van een lichte materialen zoals chiffon.

Huidige tijd, voor ieder wat wils

Tegenwoordig is er op straat een mengeling te zien van allerlei stijlen uit verschillende decennia. Zoals bovengenoemd zijn er verschillende soorten jurken waar je uit kunt kiezen als je wilt gaan voor een retro-look. Welke is jouw favoriet?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkel