Beauty
Je leest nu dit:

Welke make-up is goed voor mijn huid?

0

 

Het dragen van make-up is tegenwoordig vaak routine in het leven van vrouwen. Mascara, foundation, lippenstift en lipgloss, wie kent het niet? Wanneer je make-up gebruikt is het ook belangrijk om je huid goed te reinigen. Anders zullen je poriën verstopt raken en is de kans groot dat je last krijgt van onzuiverheden. Het is dan ook van groot belang om je huid iedere goed schoon te maken met make-up remover.

Naast make-up remover is micellair water ook een goed product om je huid mee te verzorgen en je make-up mee te verwijderen. Ook cleansing milk en cleansing foam kunnen je huid een boost geven. Je kunt natuurlijk ook voorkomen dat je huid onzuiver wordt door kwalitatieve make up te kopen.

Belangrijk bij het reinigen van je gezicht is dat je iedere avond voor het slapen gaan je make-up verwijdert. Door voor het slapen gaan je huid te verzorgen met een voedende crème stimuleer je het herstellend vermogen van de huid. Hiermee voorkom je vroege vorming van lijntjes, oneffenheden en het ontstaan van grote poriën.

Ook wanneer je een gevoelige huid hebt of last hebt van puistjes of acné, is het gebruik van hoogwaardige make-up aan te raden. Je kunt dan het beste kiezen voor make-up op mineraal basis of non-comedogene make-up. Gaat je huid gauw jeuken, trekken of wordt het rood? Dan kun je het beste kiezen voor hypoallergene make-up producten. Check van te voren altijd goed de ingrediënten voor gebruik zodat allergische reacties worden voorkomen.

Ook make-up heeft een beperkte houdbaarheid, welke je terug kunt vinden op de verpakking. Naast dat de kwaliteit van de make-up snel hard achteruit gaat nadat de houdbaarheidsdatum is verstreken, wordt ook de kans vergroot op infecties en irritaties. Op tijd nieuwe make-up kopen is daarom aan te raden. Omdat het in de praktijk lastig bij te houden is wat je wanneer precies hebt gekocht. Denk ook goed om het gebruik van kwastjes en sponsjes, hierop blijven namelijk ook vaak veel bacteriën achter. Door deze ook regelmatig te reinigen of te vervangen voorkom je dat make-up schade aanricht aan je huid.

Lees tip:  Wat je moet weten voordat je plastische chirurgie ondergaat

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkel