Beauty
Je leest nu dit:

Slapeloosheid behandelen

0

 

Slaappillen zijn enkele van de meest voorgeschreven medicijnen. In Nederland koopt men elk jaar voor meer dan 12 miljoen aan slaap inducerende geneesmiddelen.

Het lijdt geen twijfel dat pillen mensen kunnen helpen om te slapen. Echter kunnen ze niet langdurig werken. Daarom bevelen veel internationale richtlijnen aan dat u enkel slaaptabletten kopen mag voor een korte periode (enkele weken) of dat deze enkel voor incidenteel gebruik mogen worden voorgeschreven. Zij worden niet geadviseerd voor mensen met een hardnekkig slaapprobleem dat al vele jaren of maanden aansleept. In zo’n geval is het raadzaam om op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak van de slapeloosheid.

Slapeloosheid natuurlijk behandelen

Als het gebrek aan verfrissende slaap uw leven beïnvloedt, is het raadzaam om een arts of zorgverlener te raadplegen. Deze zal u vragen om uw slaaproutines bij te houden in een slaapdagboek. Dit zal helpen om patronen van slaapproblemen te identificeren.

Slaappillen zijn slechts een tijdelijke manier om het probleem van slapeloosheid op te lossen. Voordat deze worden voorgeschreven, is het aan te raden eerst alternatieve behandelingen te proberen. Deze omvatten ontspanningstherapie, cognitieve gedragstherapie en andere manieren om tot een betere nachtrust te komen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het niet drinken van koffie dicht voor bedtijd of het hebben van een ontspannen bad alvorens u onder de wol kruipt.

 

Slapeloosheid medicinaal behandelen

Tegenwoordig zijn er enkele medicijnen die specifiek als slaaptabletten zijn toegestaan. Ze staan beter bekend als benzodiazepines. Oorspronkelijk werden ze ontwikkeld om angst te behandelen. Benzodiazepines hebben invloed op de hersenreceptoren die betrokken zijn bij de remming van opwinding en de bevordering van slaap. Ze verminderen angst en zorgen ervoor dat een persoon zich rustiger en ontspannen voelt. Vaak doet men aan zaleplon, zopiclone en zolpidem online kopen als favoriete geneesmiddelen tegen slapeloosheid.

Lees tip:  Een horloge van hoge kwaliteit kopen voor weinig geld? Het kan!

Artsen zijn zich er van bewust dat slaaptabletten minder effectief worden naarmate een persoon ze langer gebruikt en het gevaar bestaat dat men psychologisch afhankelijk wordt van deze medicatie. Vandaar worden slaaptabletten enkel aanbevolen voor een kortdurende behandeling van slapeloosheid van maximaal vier weken. Neem deze medicijnen altijd zoals voorgeschreven in en raadpleeg een arts of zorgverlener als u negatieve bijwerkingen ervaart. Laat uw huisarts of apotheker ook altijd weten welke andere geneesmiddelen u ook gebruikt, inclusief supplementen en kruidengeneesmiddelen, zodat zij zeker weten dat uw slaapmedicatie geen interacties zal vormen met de andere medicijnen die u neemt.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkel