Beauty
Je leest nu dit:

Haarverzorging – Haarlotion zelf maken

0

Rozemarijnlotion

Voordat er kant-en-klare crèmespoelingen te koop waren, gebruikte men voornamelijk rozemarijn om het haar gezond te maken. Je kunt dit kruid afzonderlijk gebruiken of rozemarijn mengen met gelijke hoeveelheden andere ‘haarkruiden’. Rozemarijn en ijzerhard geven het haar glans en bevorderen de groei. Rozemarijn en kamille verdiepen de kleur blond en lichtbruin haar, terwijl rozemarijn met salie donker haar verlevendigen. Een lotion van rozemarijn en citroenkruid brengt slap haar weer tot leven.

De basislotion

De lotion wordt gemaakt van rozemarijnblaadjes en water. Gekookt regenwater of gebotteld bronwater is het beste – beide zorgen ervoor dat het haar zachter wordt.

Je hebt nodig:

  • 50 gram verse of 25 gram gedroogde rozemarijnblaadjes
  • 600 ml water
  • Emaille of roestvrij stalen pan
  • Zeef
  • Kom

Stap 1

Doe de rozemarijn, samen met het water in de pan en verhit het mengsel tot iets onder het kookpunt. Afdekken en de vloeistof 10 minuten op dezelfde temperatuur houden.

Stap 2

Haal de pan van het vuur en laat de vloeistof afkoelen. Dan door de zeef in de kom gieten.

Het gebruik van de lotion

Was het haar en spoel het uit op de gebruikelijke manier. Hou je hoofd boven de wasbak of een grote kom en giet de lotion over het haar. Laat het geheel doordrenken. Masseer dan de lotion in de hoofdhuid. Maak het haar handdoek droog en laat het aan de lucht drogen. Herhaal deze behandeling om de beste resultaten te bereiken eenmaal per week.

Je kunt ook een eetlepel Eau de Cologne of – voor een niet geparfumeerde lotion – een eetlepel wodka aan de zelfgemaakte lotion toevoegen.

Lees tip:  Haarverzorging - Crèmespoeling zelf maken

De lotion is nu in een goed afgesloten fles enkele weken houdbaar. Per haarwassing ongeveer 4 eetlepels inmasseren zoals bij de basislotion.

Succes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkel