Beauty
Je leest nu dit:

Haarverzorging – Crèmespoeling zelf maken

0

Van natuurlijke plantenoliën kan je een effectieve crèmespoeling maken. Zij geven glans en volume aan elk haartype en zijn goed voor beschadigd en droog haar.

De beste oliën zijn olijfolie (voor donkerhaar), sesam- en kokosolie (alleen voor droog haar), saffloer-, zonnebloem- en amandelolie. Je kunt deze oliën rechtstreeks uit de fles toepassen, ze verrijken met aromatische etherische oliën of er een kruidenaftreksel mee maken. Met etherische olie: doe 150 ml plantenolie in een fles en voeg daar 1 eetlepel etherische olie, zoals roos, lavendel of rozemarijn, aan toe. Zie voor meer informatie over etherische oliën de artikelen ‘De herkomst van de oliën‘ en ‘Etherische oliën maken‘.

Crèmespoeling van kruidenolie

De beste kruiden die je kunt nemen voor deze crèmespoeling, zijn citroenkruid, kamille en rozemarijn. Je kunt ze afzonderlijk of in gelijke hoeveelheden gecombineerd gebruiken.

Je hebt nodig

  • 300 ml plantenolie
  • Pot of fles (450 ml inhoud) met wijde hals
  • 50 gram verse of 25 gram gedroogde kruiden naar keuze
  • Zeef gevoerd met mousseline
  • Kom
  • Trechter

Stap 1

Doe de olie in de pot of fles en voeg er de kruiden aan toe. Luchtdicht afsluiten en drie weken op een warme plaats laten staan.

Stap 2

De olie na drie weken door de met mousseline gevoerde zeef gieten en vervolgens bottelen.

Het gebruik van crèmespoeling

Was het haar eerst en masseer dan de gewone olie of de kruidenolie in de hoofdhuid en in het haar. Bedek het haar met een plastic douchemuts of wind er een vel huishoudplastic omheen. Wikkel dan een warme handdoek om je hoofd en laat de crèmespoeling een kwartier intrekken en vervang de handdoek zodra deze begint af te koelen. Spoel de olie uit met warm water en sluit de behandeling af met een kruidenspoeling.

Lees tip:  Verkwikkende kruidenbaden - Deel 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkel