Beauty
Je leest nu dit:

Hoe belangrijk is het om de juiste bril te dragen?

0
Blog

Hoe belangrijk is het om de juiste bril te dragen?

Een bril is er om jou goed te laten zien en jouw oog klachten te verminderen. Toch zijn er nog mensen die de verkeerde bril dragen. Wij leggen hier uit waarom het zo belangrijk is om een bril te dragen die geschikt is voor jouw ogen. 

De symptomen bij het dragen van een verkeerde bril

Bij een bril die niet perfect voor jou is, kun je jouw zichtvermogen niet helemaal benutten. Wat is het gevolg van het dragen van een verkeerde bril? Je ogen voelen vaak vermoeid aan, omdat ze extra veel inspanning moeten leveren gedurende de dag. Ook kun je andere symptomen gaan merken zoals duizeligheid, hoofdpijn en dubbelzicht. Wanneer je een van deze symptomen ervaart kun je langsgaan bij B-Optics, zij helpen je graag met het zoeken naar de oorzaak van de klachten.

Wat kan er verkeerd zijn aan een bril?

Als eerste kan het zijn de de correctie fout is. Met overcorrectie is het zo dat de sterkte van de brilglazen té negatief is. Je ziet met bril wel beter dan zonder bril, maar je ooglens moet zich heel de dag inspannen om scherp te kunnen zien. Het tegenovergesteld hiervan is dat de sterkte van jouw brilglazen te positief is. Dit heet ondercorrectie, hier zie je juist waziger. Bij beide gevallen kan je hoofdpijn ervaren. Als het middelpunt van het brillenglas niet recht voor je pupil staat, heb je een slecht gecentreerde bril. Dit kan ervoor zorgen dat het beeld zich verplaatst. Nog iets wat er verkeerd kan zijn aan een bril is als de bril niet-ontspiegelde glazen heeft. Bij niet-ontspiegelde glazen zorgt de reflectie van licht voor hoofdpijn. Wanneer je in het donker regelmatig met de auto rijdt of wanneer je veel naar een beeldscherm kijkt, doe je er goed aan om je brilglazen eens in de zoveel tijd te laten ontspiegelen. Hierdoor beperkt je namelijk de reflectie op je glazen.

Lees tip:  Hoe krijg je een strakkere, jonger uitziende huid met Ultherapy

Kan een verkeerde bril kwaad voor je ogen?

Het dragen van een verkeerd bril zorgt voor bepaalde klachten, maar maak je geen zorgen. Een verkeerde bril dragen als volwassene kan geen kwaad. Als je weer een goede bril draagt, verdwijnen de klachten. Dit ligt wel anders bij kinderen, want hun ogen zijn in ontwikkeling. Langdurig een verkeerde bril dragen als kind kan namelijk uitlopen tot een lui oog.

Auteur

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten.