Beauty
Je leest nu dit:

Verkwikkende kruidenbaden – Deel 3

0

Badolie

Badolie kan je maken met zelfgemaakte of gekochte etherische oliën en Turks rood olie, een bewerkte beverolie verkrijgbaar bij apotheek en kruidenhandel. Mocht je deze olie niet kunnen bemachtigen, neem dan amandel-, avocado-, sesam- of olijfolie en voeg daar 1 theelepel wodka of cognac aan toe om verspreiding te bevorderen. Zie voor het maken van de olie het artikel ‘Etherische oliën’.

Badolie maken

Doe 1 eetlepel Turks rood olie in een kleine, donkere fles en voeg er 1 theelepel etherische olie aan toe (1 soort of mengsel van 2). Luchtdicht afsluiten en goed schudden. Twee weken laten staan. Voeg bij het gebruik 1 theelepel aan stromend water toe.


Voetbaden

Niet alleen de voeten ontspannen in een warm kruidenvoetbad, maar door zo’n bad verkwikt en verfrist het hele lichaam. Vooral als je de hele dag op de been bent geweest is zo’n voetbad een ware weldaad voor je body.

Want terwijl je voeten heerlijk in zo’n badje ontspannen, kan je ondertussen je handen manicuren of het gezicht reinigen met een gezichtsmasker, dat je kunt maken van kruiden.

Een voetbadbehandeling

Je hebt nodig:

  • 50 gram kruiden
  • 900 ml water
  • Emaillen of roetsvrijstalen pan
  • Zeef
  • 2 eetlepels zeezout

Doe de kruiden en het water in de pan. Aan de kook brengen, afdekken en 30 minuten laten sudderen. Door de zeef afgieten en het zeezout erdoor roeren. Het gebruik: 300ml van het afkooksel aan een bak warmwater toevoegen. Ontspan je in een gemakkelijke stoel en laat de voeten 10 minuten weken. Goed afdrogen en bestrooien met ongeparfumeerde talkpoeder.

Lees tip:  Gezichtsmaskers zelf maken

Mosterdbad

Een mosterdvoetbad verwarmt het hele lichaam en is vooral heilzaam bij verkoudheid en griep. Het is ook heerlijk wanneer je tot op het bot verkleumd bent: Je ‘ontdooit’ snel door een mosterdbad.

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes, gekneusd of 2 eetlepels mosterdpoeder met 2 eetlepels water.
  • 300 ml kokend water
  • Schaal met deksel

Doe de gekneusde mosterdzaadjes in de schaal (of maak een pasta van mosterdpoeder en water). Giet het kokende water op de zaadjes of pasta en roer alles goed door. Dek het mengsel af en laat het 15 minuten staan. Het gebruik: Voeg het mengsel toe aan een bak warm water.

Kruiden voor voetbaden
PaardestaartHeerlijk voor vermoeide voeten; bij regelmatige toepassing transpiratie verminderend
LavendelSnel stimulerend en verfrissend
LavasEen natuurlijke deodorant
MarjoleinVerzachtend
PepermuntVerkwikkend en verfrissend; combineer met lavas
SalieVerzachtend en genezend
TijmReinigend

Geniet 🙂

Lees ook: Deel 1 en deel 2


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkel